Creșterea începe din interior și se vede și la exterior. Astăzi intrăm în lumea colorată a camerelor pentru copii și a lucrurilor la care tu te gândești, noi le recomandăm și împreună le putem aduce la realitate. 

Așa că, dacă ești:

  • Recent mutat în casă nouă, care să vă ofere spațiu pentru toată familia
  • Mândru părinte al unui copil creativ de peste 2 anișori
  • Părinte de 2 copii, dar cu 1 singură cameră și nevoie de idei amenajare spațiu copii

Atunci avem pentru tine informații utile, pentru spații unde designul vine din interior…

Design camera copii – provocarea pentru un viitor creativ

 

Dragostea vine natural, spațiul în care îi pe cei mici poate doar să devină natural. Și designul de interior face ca ceea ce altfel poate fi văzut ca un cub cu patru laturi să devină un cămin, un cuib, un incubator de sănătate, relaxare, siguranță și dezvoltare. 

Avem câteva idei pentru tine și un design reușit

 Începe cu ce ai nevoie tu, ca părinte: 

  • un loc unde să stai aproape de cel mic, să îl hrănești, să citiți povești sau pur și simplu să îi fii alături. 
  • Loc de depozitare a lucrurilor de care ai nevoie constant, de la jucării la scutece, haine, cărți.
  • Un spațiu oxigenat, pentru că răbdarea și focusul pe ei și problemele sau cerințele lor te va face părintele perfect, așa că alege să încorporezi și plante în design. Utile mai târziu și copiilor și dezvoltarea acelor aptitudini de grijă și respect și responsabilitate pe care le exersează și cu un animal de companie, de exemplu.
  • Introdu un panou de fotografii – care, la fel ca o carte de povești, poate să fie bază de poveste, de discuții și chiar de dezvoltarea a recunoașterii și apropierii celor mici de membrii familiei 
  • Spațiu Viața mea – locul unde păstrezi atât măsurători, așa cum vezi în filme, a înălțimii celui mic, cât și fotografii anuale cu el, premii, construcții, lucruri importante care îi definesc creșterea. 
  • Gândește segmentat, pentru că dacă mai sus avem câteva elemente de păstrat, vei avea nevoie de elemente ce inevitabil o să fie înlocuite des: Covoare, Cărțile de pe rafturi, Scaune, Patul, Draperii și perdele
  • Suport de agățat în tavan – pentru suspendarea de leagăne, de pânză pentru un fort rapid de realizat, pentru diferite alte idei care pot să apară. 
  •  

 

Dar toate acestea se pot face pe o ”fundație” sau un proiect care are baze sănătoase. Și asta vă oferim noi, ca designeri de interior: camere și copii cu suflet mereu vesel. 

Solicită o cotație pentru camera copilului

Desene pe pereți: camere, copii, creștere 

Culoarea, în amenajarea camerei unui copil, este foarte importantă, așa cum au descoperit psihologii și terapeuții. Am citi și noi Suzy Chiazzari – Cartea completă a culorilor, iar dacă vrei să afli totul despre culori și impactul lor, o poți găsi pe Amazon. Sfatul asupra căruia se pun de acord experții și vă încurajăm să îl respectați este să nu îi lăsați pe copii să aleagă culoarea finală. Ca să evitați certurile între frați, dar mai ales pentru că e greu pentru noi adulții să facem distincție între culori. Ce poți face este să le respecți preferința generală (vreau albatru), dar tu să alegi alături de deginerul de interior nuanța.

Iar desenele pe pereți vin să complimenteze aceste culori prin puncte de focus. Sau pot naște personaje pentru poveștile ce vor stimula imaginația celui mic. 

Dar atenție la ce alegi, iar sfaturile noastre sunt să eviți: 

  • Personaje animate pe care cei mici nu le cunosc
  • Animale de care poate se vor teme, pentru că sunt prea mari și le strică și percepția asupra mărimilor
  • Linii, litere sau un pattern care poate obosi mintea

Ce vă recomandăm noi ca desene pe pereti: camere în culori neutre și desene care să mimeze natura, orașe sau realități pe care cei mici le vor cunoaște în timp. Sau o mare pânză albă (sau neagră) pe care cei mici să se exprime, așa cum vedem în fotografia ideii de amenajare de pe designtherapy.ro de mai jos. 

 

Amenajare camera: 2 copii și multe vise

Să nu crezi că ești defavorizat pentru că cei mici trebuie să împartă camera. Co-sleepingul, așa cum este numit de experți, are și efecte pozitive asupra creșterii. Camera copiilor, amenajată pentru co sleeping, devine, așa cum ne spune un articol din camerabebelusului.ro, un spațiu important ce: 

”contribuie la crearea unor relații mult mai profunde și de lungă durată între aceștia, reduc gradul de rivalitate, îmbunătățește ritmul cardiac și tensiunea arterială.”

Astfel, deși poate vei avea nevoie de ochiul format, creativitatea și inventivitatea unui designer de interior  care să amenajeze spațiul, nu considera un dezavantaj camera împărțită. 

Iar ca sfaturi rapide de amenajare în camera de 2 copii , uite ce îți propunem:

  • Evită paturile supraetajate, dacă ai spațiu, ca să eviți certurile lor sau accidentele. Daaarrr…..
  • Dacă nu aveți spațiu unde cei mici să aibă birouri sau loc pentru studiu, teme, desenat, atunci patul supraetajat va fi și spațiu de joacă și ajutor de economie loc în favoarea a 2 birouri. Pentru că vă recomandăm spațiu de lucru pentru fiecare dintre cei doi.

 

Pereții devin prietenii voștri în camerele mici ce trebuie să acomodeze două suflete, așa că inspirați-vă pentru idei de folosire a spațiului pe verticală și realizați în sus rafturi, spații creative sau de depozitare.  

Rămâneți alături de noi, vorbim într-un blog viitor despre sfaturi de amenajare cameră bebe. 

Design interior camera pentru copii: prețul proiectului

Vorbeam într-un blog anterior despre ce plătești, ce primești, cum te pregătești de colaborarea cu un designer de interior. 

Ei bine, dacă ai schița spațiului și un buget în minte, atunci ne poți contacta pentru o ofertă de preț personalizată conform dorințelor și așteptărilor tale legate de spațiul celui mic. 

O să estimăm așadar un preț, care poate fi, ținând cont de două aspecte importante: dimensiunea și complexitatea lucrării, de la 100 de euro/metru pătrat. 

 

Bonus la final de blog: cum să decorez…

  • Spații-fericire: Gândește spațiul ca lumea copilăriei tale, ca refugiul unui suflet de copil. Lucrurile nu trebuie să fie ca la carte, ele trebuie să exploreze și să amplifice copilăria. Pentru asta, ideea de pereți care folosesc și ca pânze de desenat, scris, inovat, este una pe care ți-o recomandăm pentru simplitate. Iar vopsea cu efect de tablă de scris găsești în link. 
  • Spații-echilibru: Alege din start și mobilier clasic, pentru a nu fi nevoit să redecorezi la fiecare 2 ani, odată cu creșterea copilului. Cele mai perene elemente: Lămpi neutre, băncuțe de lucru cu spațiu de depozitare dedesubt, Lumini adecvate, Spații de expunere pe care elementele se pot schimba. 

Citește-ne și data viitoare!
Spectroom – Designul vine din interior